Vakopleiding Payroll Services LH

De Vakopleiding Payroll Services heeft zich ontwikkeld tot de nieuwe standaardopleiding voor de payroll professional. Deze opleiding is een vervolg op de PDL-opleiding en bestemd voor iedereen die werkzaam is als salaris- en/of personeelsadministrateur en zich verder wil ontwikkelen. Met deze praktijkopleiding verdiept u zich in de vakinhoudelijke modules gericht op kennis van fiscaliteiten, sociale zekerheid en arbeidsrecht.

De Vakopleiding Payroll Services (VPS) bestaat uit de volgende modules:
 • VPS I Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid
 • VPS II Loonheffingen
 • VPS III Personeel, Organisatie & Communicatie
 • VPS IV Strategisch Arbeidsvoorwaarden & Belonen

 

VPS II Loonheffingen

Als u in uw werk te maken hebt met loonadministratie, is het van belang dat u kennis hebt van de loonaangifte, de regelgeving van de dienstbetrekking en de daarbij horende loonheffingen. Ook de werkkostenregeling, loonheffing, premies en inkomstenbelasting zijn onderwerpen die u in huis moet hebben. Met het certificaat Loonheffingen niveau 5 hebt u deze kennis niet alleen in huis, maar u kunt deze ook toepassen.

Let op: VPS Nieuwe stijl (PDL is hiervoor geen vereiste meer, maar uiteraard is het voor u wel van belang of uw ervaring voldoende is om direct met VPS  te starten)

Wijziging examenreglement
M.i.v. september 2016 hebben we een nieuw examenreglement met ingrijpende wijzigingen voor VPS I, VPS II en VPS III. Iedereen die op dat moment in het bezit is van een certificaat VPS “oude stijl” moet examen blijven doen voor de andere certificaten van VPS “oude stijl”.

Bezemexamen en overgangsregeling!
Tot en met 31 december 2016 hebben we te maken met een zogenaamd bezemexamen. Vervolgens is er tot en met december 2020 nog een overgangsregeling. Om de klassikale groepen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen verzoeken wij u dan ook vanaf september 2016 bij de inschrijving in het opmerkingen veld te vermelden welk certificaat (incl. datum) u reeds heeft. 


Data

Data VPS LH (6-daagse opleiding) op maar liefst 21 plaatsen in Nederland! Indien u hieronder meerdere startdata vindt, vult u op het inschrijfformulier de door u gewenste (start)datum in. Deze opleiding gaat gegarandeerd door! Afhankelijk van waar de cursisten vandaan komen, bepalen we de cursuslocatie(s). Zodoende weet u én precies waar u aan toe bent én hopen we uw reisafstand zo veel mogelijk te beperken!

    voorjaar 2018      najaar 2018
1e bijeenkomst    9 april 2018   3 oktober 2018 
2e bijeenkomst   16 april 2018   10 oktober 2018
3e bijeenkomst   30 april 2018   31 oktober 2018
4e bijeenkomst   14 mei 2018   21 november 2018
5e bijeenkomst   29 mei 2018   28 november 2018
6e bijeenkomst   12 juni 2018   19 december 2018
(examentraining)        

We komen maar wát graag uw kant op!
Vanaf heden hebben we maar liefst 21 cursuslocaties in Nederland.

Regio Noord:   Regio Midden:   Regio Zuid:
Den Burg (Texel)   Almelo   Bergen op Zoom
Groningen   Amersfoort   Den Bosch
Heerenveen   Amsterdam   Eindhoven
Hoogeveen   Doetinchem   Maastricht
Leeuwarden   Ede   Tilburg
Meppel   Rotterdam   Venlo
Zwolle   Utrecht   Vlissingen 

Efficiënt met uw kostbare tijd omgaan?

Deze opleiding start 's ochtends om 9.00 uur. De cursusdagen eindigen om 16.00 uur. Zodoende rondt u deze opleiding al in 6 dagen af! Uiteraard zorgt de catering er tijdens deze dag voor dat u tijdens de diverse pauzes niets te kort komt. 

Wilt u iets verder vooruitplannen? Dat kan!
U bent dan vast benieuwd naar de volgende cursusreeks. Stuur hiervoor een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij sturen u direct de benodigde informatie toe. Om verwarring te voorkomen, tonen wij online enkel de eerstvolgende cursusreeks.

Doelgroep

Doelgroep
De opleiding is bedoeld voor iedereen die de verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering van de loonadministratie, of die z'n kennis wil opfrissen. De Vakopleiding Payroll Services is een opleiding voor:

 • Controllers
 • Hoofden Financiële Administratie
 • Hoofden Personeelszaken
 • Hoofden salarisadministratie
 • Salarisadministrateurs


Examen

Examen
Iedere module van de Vakopleiding Payroll Services wordt afgesloten met een landelijk examen. Dit examen wordt afgenomen door de stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Daarmee heeft onze praktijkopleiding een onafhankelijke toetsing en certificering. De examens vinden op meerdere momenten per jaar plaats.

Voor het aanmelden voor het online examen, de prijzen en de geldigheidsduur van de afzonderlijke modules van het examen, verwijzen wij u naar de internetsite van de Associatie: www.associatie.nl.

De examenreglementen kunt u hier downloaden:

Literatuur

Als cursist van Manager Up-to-date ontvangt u ook dit jaar weer 10% korting op de consumentenprijs als u de bestelcode MUTD1615 vermeldt bij uw bestelling bij Payrollboeken.nl.

Download boekenlijst in PDF

Prijs

Prijs
VPS Nieuwe stijl                                VPS Oude stijl  
VPS I ASZ € 1.295,00   VPS I € 1.295,00
VPS II LH € 1.295,00   VPS II € 1.295,00
VPS III POC € 1.095,00   VPS III € 1.095,00
VPS III POC (excl. communicatie) €    695,00   VPS III (excl. communicatie) €    695,00
VPS IV SAB € 1.195,00   VPS IV € 1.195,00
VPS Compleet € 4.595,00   VPS Compleet € 4.595,00
VPS Compleet (Excl. VPS IV SAB) € 3.495,00   VPS Compleet (Excl. VPS IV SAB) € 3.495,00

Bovenstaande prijzen zijn inclusief lunch en cursusmateriaal, exclusief BTW, boeken en examengeld.

Bent u geïnteresseerd in onze incompany-mogelijkheden bij u op kantoor?
Stuurt u dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij informeren u hier graag verder over!Studiebelasting

Studiebelasting
Deze opleiding heeft een studieduur van:

 • VPS ASZ 12 dagdelen (6 dagen)
 • VPS LH 12 dagdelen (6 dagen)
 • VPS POC 10 dagdelen (5 dagen)
 • VPS SAB 8 dagdelen (4 dagen)

Dit is inclusief de examentraining. Daarnaast wordt van u verwacht dat u ter voorbereiding van de lessen thuis de stof bestudeert en de opgaven maakt. Hieraan besteedt u gemiddeld 8-10 uur per dagdeel.Toelatingseisen

Toelatingseisen
Voor deze opleiding is het bezit van het diploma Praktijkdiploma Loonadministratie of het Praktijkdiploma Salarisadministratie vereist. In sommige gevallen kan een vrijstelling van de toelatingseisen worden verstrekt. Zie hiervoor de website van de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens (www.associatie.nl).